Millennial coach

De Millennial generatie

De Millennial coaching opleiding bij de Nederlandse academie voor Psychotherapie  heb ik met veel plezier afgerond. Iedere nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt staat voor eigen en specifieke uitdagingen. De Millennial generatie (geboren van 1980 tot 2000) heeft hoge verwachtingen en talloze mogelijkheden en kansen. Verwachtingen omdat er, door druk van de prestatiemaatschappij, een toenemend besef heerst dat het leven tot op zekere hoogte maakbaar is en dat jij daar verantwoordelijk voor bent. Het streven naar geluk en zingeving staat voorop.
Mogelijkheden en kansen zijn er volop door de razendsnelle veranderingen op de arbeidsmarkt, de flexibiliteit die van je gevraagd wordt en de grote aantallen studies en cursussen die worden aangeboden. Daarnaast is er een toenemend bewustzijn dat we verantwoordelijk zijn voor onze planeet, voor het milieu en de natuur.

Hier liggen dan ook meteen de pijnpunten. Welke perfecte studie te kiezen? Hierna de perfecte baan en de perfecte partner. Hoe perfect te leven? Fear of Missing out (FOMO) en keuzestress. Quarter Life crisis, Dertigers Dilemma, Yoga tijdens een Zoom sessie, Whatsappgroepen en sociale media, die een flink stuk van het dagelijks leven bepalen. Er komt in deze tijd veel op de schouders van de Millennials. Bij de een leidt dat tot een overdaad aan werken en studeren. Of tot de vraag of het wel goed genoeg is, of dat dit alles is? Anderen vluchten in een vorm van verdoving. Dit kan alcohol of een andere middel zijn, cannabis of coke, maar ook excessief shoppen, eten of juist niet eten, of porno/seks verslaving.

Het gevolg is maar al te vaak een opeenstapeling van stressmomenten, uitmondend in een heuse burn-out. Dat jonge mensen in hun 20ste en 30ste levensjaren al lijden aan een burn-out is geen zeldzaamheid. Kortdurende interventies door een coach kunnen noodzakelijk zijn om de stressmomenten te benoemen, te identificeren en te corrigeren waardoor de balans in het leven hersteld kan worden.