CAREER COACH

Loopbaan, Job coach, Career coach

Het leven is een proces, je werkzaam leven ook. Je ambities en wat je wilt in je leven veranderen. Ook werken mensen tegenwoordig niet meer hun hele leven bij dezelfde werkgever. De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Een coach begeleidt je om deze nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen vorm te geven. Om je te helpen de juiste carrièrestap te kunnen zetten. Daarnaast zoeken veel mensen een coach omdat er teleurstellingen of problemen zijn op het werk. De werkdruk kan te groot zijn, er kunnen conflicten zijn met collega’s of met leidinggevenden, beloftes worden niet nagekomen, frustraties hopen zich op.

In beide gevallen, dus zowel bij een volgende carrièrestap als bij teleurstellingen of problemen in de huidige werkomgeving, is het vaak mogelijk en leerzaam om samen met een coach niet te denken in beperkingen en tegenslagen, maar in mogelijkheden en ontwikkelingen. Vaak helpt het om de situatie in een geheel nieuw perspectief te plaatsen. Om te ontdekken waar je kracht ligt en wanneer en hoe je optimaal en effectief functioneert.

Zo kan een obstakel op het werk veranderen in een uitdaging, het opkijken tegen een presentatie of tegen een nieuwe werkplek kan een inspirerend project worden, conflicten met medewerkers of leidinggevenden kunnen handvaten worden voor een persoonlijke ontwikkeling of kunnen leiden tot het inslaan van nieuwe wegen. Job coaching helpt je om weloverwogen keuzes te maken met de juist begeleiding. Door wie je bent als persoon te integreren in een bestaande of nieuwe werksituatie. De opleiding tot Beroeps Practitioner Job Coach bij de Nederlandse academie voor Psychotherapie heb ik succesvol afgerond. Dit diploma is gecertificeerd en geaccrediteerd door NOBCO .