Expat coach

‘Nieuw-in-Amsterdam’ coach

Het aantal expats dat zich vestigt in Nederland, en met name in Amsterdam, is enorm. Ook zijn er veel Nederlandse mensen die de grote stad Amsterdam opzoeken na het afronden van hun studie. Of ze gaan studeren in Amsterdam. Daarnaast kan je door een nieuwe baan, een scheiding of anderszins in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam terecht komen. Hoe dan ook, verhuizen betekent het aanpassen aan een nieuwe manier van leven. Dat komt met de nodige uitdagingen. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat verhuizen, al of niet als expat, een van de grootste stressfactoren in het leven is. Ik begeleid ruim 10 jaar mensen die de overgang maken naar de stad Amsterdam.

Ik ben zelf geboren en getogen in Amsterdam, ken Amsterdam door en door, ben op de hoogte van het culturele aanbod en van de mogelijkheden in het uitgaansleven. Ik ken het aanbod aan festivals, de musea en bezienswaardigheden en de woningmarkt. Ik weet wat ‘done’ is in Amsterdam en wat ‘not-done’ is. Erg belangrijk is ook dat ik een groot netwerk bezit op vele gebieden.

Het zoeken van de juiste woonplek, het onderzoeken van de arbeidsmarkt, nieuwe sportverengingen en vriendenclubs maken is onderdeel van het verhuizen naar de grote stad. Ook het in stand houden van oude vriendschappen en familiebanden is hier onderdeel van. Tijdens deze transitie periode komt er gewoon veel op je af. Ik ben er voor je om deze stap in goede banen te leiden, makkelijker te maken en voor een nieuw leven te zorgen dat het beste bij je past.