Recent artikel over depressieve jongvolwassenen in The Guardian: 56% van de 16- tot 25-jarigen gaf aan zich altijd of vaak angstig te voelen.
Depressie jongvolwassenen artikel
Een recent artikel in The Guardian over depressie bij jongvolwassenen geeft aan dat 56% van de 16- tot 25-jarigen zich altijd of vaak angstig voelt in corona tijd.
Je hoort het de laatste tijd vaak in het nieuws: jongeren worden er in corona tijd niet gelukkiger op; depressieve gevoelens en gevoelens van angst komen toenemend voor.
Jongeren lopen het gevaar hun toekomst en zichzelf op te geven. Een kwart zegt zelfs dat ze het leven niet aankunnen.
De jaarlijkse enquête van de Prince’s Trust naar het geluk en het zelfvertrouwen van jongeren leverde de slechtste bevindingen in zijn 12-jarige geschiedenis op.
Impact van de pandemie op de toekomst
“De pandemie heeft een verwoestende tol geëist van de geestelijke gezondheid en het welzijn van jongeren”, aldus Jonathan Townsend, de Britse CEO van de trust. “Velen denken dat ze altijd jong blijven, maar helaas weten we dat de impact van de pandemie op hun vooruitzichten op werk en algemeen welzijn tot ver in hun toekomst kan voortduren.”
De helft van de jongeren die werden geïnterviewd zei dat de huidige politieke en economische gebeurtenissen hun geestelijke gezondheid hadden aangetast. Meer dan de helft zei dat ze zich altijd of vaak angstig voelden.
Depressie bij jongvolwassenen
Meer dan een op de vier zei dat ze het gevoel hadden dat ze het leven niet aankonden sinds het begin van de pandemie. De helft van de 16- tot 25-jarigen zei dat hun geestelijke gezondheid was verslechterd sinds het uitbreken van de pandemie.
“In deze kritieke tijd hebben we bedrijven, overheid en individuen nodig die met ons samenwerken om zoveel mogelijk kwetsbare jonge mensen te helpen”, aldus Townsend. “Alleen door samen te werken, kunnen we voorkomen dat deze generatie jonge mensen hun toekomst opgeeft – en zichzelf.”
Depressief in bed
Adam, 20, verloor in maart 2020 zijn baan in een fabriek vanwege de impact van het coronavirus. Vanwege zijn immunosuppressieve medicatie tegen eczeem moest hij zich extra beschermen tegen het coronavirus.
“De pandemie is moeilijk geweest omdat ik geen vrienden, familie of mijn partner kon zien. In het begin kon ik niet eens gaan sporten, dus ik lag de hele dag depressief in bed” zei hij.
“In juni en juli werd het erger, ik trok me terug uit de wereld. Ik voelde me alleen en deed niets. Ik praat niet zo vaak met mijn vrienden als vroeger, we spreken zelden. Ik voel me geïsoleerd, omdat ik nog steeds niet echt naar buiten kan omdat ik een hoog risico heb, dus ik ben het grootste deel van de dag binnen. “
Ondersteuning depressieve jongvolwassenen
De bevindingen van het onderzoek naar laten zien hoe belangrijk het is om jonge mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen om hun toekomst te ondersteunen. In deze buitengewoon moeilijke tijden staat het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van jongeren voorop.
Ben jij of ken jij iemand die door de corona crisis depressieve gevoelens/gedachten heeft gekregen? Neem contact met mij op.
Markx coaching | Eerste consult kosteloos en vrijblijvend
Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.
Neem nu contact op.
Bron depressieve jongvolwassenen artikel: The Guardian