Meerwaarde coaching in corona tijd

corona coach Markx Coaching

Het zal je niet ontgaan zijn; COVID 19 is aanwezig in ons leven en dit zal zeer zeker nog een tijd zo blijven. Mijn vak: coaching, heeft in deze pandemie een nóg belangrijkere functie gekregen. 

Waarom zou je juist in de periode van thuiswerken en COVID-19 een corona coach willen? 

Hier is een goed antwoord op: mensen die thuiswerken hebben geen collega’s om zich heen waarmee ze kunnen praten over wat deze bizarre tijd met ze doet. 

Er is al een tijdje een groeiende behoefte om met je eigen ontwikkelvragen bezig te zijn en werken op afstand wordt daar nu veel vaker in meegenomen. 

Hoe sta jij hierin? Heb je het gevoel dat jij zelf of mensen om je heen meer dan ooit een coach in hun leven nodig hebben?

Minder gelukkig sinds Corona

Uit een onderzoek van het Erasmus Universiteit blijkt dat Nederlanders zich minder gelukkig voelen sinds de corona crisis. Dit uit zich in dat mensen meer gespannen en prikkelbaar zijn. Mensen voelen zich ook bedroefd en meer eenzaam. 

Vooral mensen die zich zorgen maken over zichzelf of hun familie, of bijvoorbeeld te maken hebben met inkomenszekerheid door de corona crisis voelen zich ongelukkiger, volgens het onderzoek uitgevoerd door het Erasmus Universiteit.  

Er is echter ook goed nieuws. Uit de voorlopige onderzoeksresultaten komt naar voren dat de meeste mensen binnenkort wel weer op zullen krabbelen. Bijvoorbeeld als de beperkende maatregelen versoepeld worden. Maar ook nu al is te zien ook dat mensen innovatief zijn. Als ze niet kunnen sporten in de sportschool, gaan ze bijvoorbeeld buiten hardlopen. De gewenning en nieuwe oplossingen zorgen ook voor een geluks toename.

Corona coaching en counseling

Bij Markx Coaching doen we coaching op 1,5 meter afstand maar wij bieden ook online coaching aan! Meer informatie hierover zal snel op onze website komen te staan, maar je mag ons ook altijd persoonlijk contacten over informatie en vragen.

Markx Coaching. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.  

Neem nu contact op.

 

 

 

Bron: Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk