Kun je nog flirten na Metoo beweging?

flirten na Metoo beweging? Flirtcoach Simon Markx geeft tips op om respectvolle manier te flirten na Metoo

Metoo is een beweging die in 2017 opkwam als reactie op seksueel misbruik en seksuele intimidatie. Deze beweging heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp seksueel geweld en discriminatie op de werkvloer op de voorgrond is komen te staan en dat er meer aandacht is voor het belang van wederzijds respect en consent.

Door deze beweging zijn er ook veranderingen gekomen in het benaderen van een persoon. Het is lastiger geworden om iemand te benaderen/om met iemand te flirten omdat je iemand niet lastig wil vallen. Het flirten is dus wel degelijk veranderd na de Metoo beweging. Gelukkig is flirten niet verboden, maar het is wel lastiger. Het is daarom belangrijk om op een respectvolle manier te flirten en rekening te houden met de grenzen van de ander. 

Het is daarnaast ook belangrijk om te onthouden dat niet iedereen op dezelfde manier flirt of op flirten reageert. Om die reden is het verstandig om duidelijke communicatie te hanteren en te luisteren naar de behoeften en grenzen van de ander. 

Coach Simon Markx over flirten na Metoo

Kijk naar Simon Markx over flirten en daten

Tips op respectvolle manier flirten na Metoo

Er zijn enkele tips en tricks die je kunt toepassen om op een respectvolle manier te flirten na Metoo:

  • Vraag toestemming voordat je iemand aanraakt of in zijn of haar persoonlijke ruimte komt.
  • Als iemand niet geïnteresseerd is, respecteer dat dan en probeer het niet op te dringen.
  • Gebruik non-verbaal contact, zoals een glimlach of oogcontact, om aan te geven dat je geïnteresseerd bent zodat je iemand niet kunt overweldigen.
  • Wees specifiek in je complimenten. In plaats van iemand te zeggen dat hij of zij mooi is, kun je bijvoorbeeld specifieker zijn en iemand complimenteren op zijn of haar ogen of glimlach.
  • Wees bewust van je eigen gedrag. Voel aan of je iemand op een respectvolle manier benaderd of dat je wellicht te opdringerig bent. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat flirten niet alleen over seks gaat. Flirten kan ook gewoon een leuke en plezierige manier zijn om met iemand te communiceren en een verbinding te maken.

In de praktijk kun je op een respectvolle manier flirten door duidelijke communicatie te hanteren en rekening te houden met de behoeften en grenzen van de ander. Door op deze manier te flirten, kun je positief bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt. Laat het (respectvol) flirten beginnen! 

Coach Simon Markx

Kun je nog flirten na Metoo beweging? Flirtcoach Simon Markx geeft tips op om respectvolle manier te flirten na MetooDoor middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.

Neem nu contact op. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend.

+31 (0)6 244 47849

simon@markxcoaching.nl

 

 

 

Bron: Youtube