Steeds meer jongvolwassenen zijn depressief door COVID-19

millennials depressie behandelen Markx coaching

Uit onderzoek gebleken: een kwart van de jongeren van 18-24 jaar overwoog afgelopen maand zelfmoord, grotendeels als gevolg van de pandemie en de lockdowns.

Een onderzoek van de Harvard University heeft uitgewezen dat de helft van alle jongvolwassenen in Amerika tekenen van depressiviteit vertoont door de pandemie waarin wij nu leven.

Steeds meer bewijs toont aan dat pandemie-gerelateerde lockdowns en beperkingen jongere mensen meer schade hebben toegebracht dan het coronavirus zelf. Een recente studie laat zien dat bijna de helft van de 18- tot 24-jarigen ten minste matig depressieve symptomen vertoont, en voor velen is de depressie ernstig.

Ernstige millennials depressie door COVID-19

Onderzoekers van de universiteiten van Harvard, Northeastern, Rutgers en Northwestern hebben van april tot oktober 2020 acht grote enquête-rondes gehouden in alle Amerikaanse staten, waarbij ze ontdekten dat jongvolwassenen steeds vaker suïcidale gedachten hebben. 

In de Amerikaanse volwassen bevolking schommelt de incidentie van zelfmoordgedachten doorgaans rond de 3 of 4 procent. Deze studie onthult dat in oktober 36,9 procent van de jongvolwassenen suïcidale gedachten had. Deze cijfers versterken gegevens die in augustus door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn vrijgegeven. 

De CDC ontdekte dat een kwart van de jongeren van 18-24 jaar de afgelopen maand zelfmoord overwoog, grotendeels als gevolg van de pandemie en de lockdowns.

Nieuw onderzoek millennials depressie

Volgens een nieuw onderzoek hebben lockdowns en andere gevolgen van COVID-19 de levens van de meeste jongvolwassenen drastisch op zijn kop gezet. 

Slechts 20 procent van de deelnemers aan het onderzoek zei dat ze weinig verandering hebben ervaren sinds het begin van de pandemie. Daar tegenover zei iets meer dan de helft van de deelnemers dat hun school of universiteit was gesloten, 41 procent moest zich aanpassen aan thuiswerken, 28 procent ervoer een loonsverlaging en 26 procent werd ontslagen. 

“Lockdowns hebben absoluut catastrofale gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van bevolkingsgroepen, zowel nationaal als internationaal”, zei Dr. Bhattacharya tijdens het debat.

Dit onderzoek is schokkend, maar aan de andere kant verrast het ons niet. Wat wij nu meemaken is niet niks en dat is terug te zien in de cijfers van dit onderzoek. 

Ervaar jij ook depressieve gedachten? Of dit nu komt door de pandemie waar wij nu midden in zitten of niet, ik ga graag met je in gesprek om tot een oplossing te komen. 

Markx Coaching. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.  

Neem nu contact op.

 

 

Bron: Harvard Medical School