Simon Markx bij NPO1: Tips voor daten in quarantaine

Fris! NPO Radio 1: Coach Simon Markx geeft tips voor daten in quarantaine 

Fris! NPO Radio 1: Coach Simon Markx geeft tips voor daten in quarantaine 

Dating coach Simon Markx was te gast bij Fris! NPO radio 1 om te praten over daten in quarantaine. Soms heb je van die vragen waar je het antwoord heel graag op wilt weten, maar die je niet echt durft te stellen. Ik durf het bijna niet te vragen maar… Fris! NPO Radio 1 ging te rade bij dating coach Simon Markx. 

Luister hier de uitzending terug

Vandaag heeft Sophie al haar moed verzameld en gaat ze die vraag tóch stellen: “Hoe maak je ik de ander duidelijk dat hij mag blijven slapen maar dat de handjes wel boven de lakens moeten blijven?” Presentator Mirthe van der Drift besprak dit dilemma met coach Markx die in zijn praktijk veel met dit soort situaties te maken krijgt. Hoe moet Sophie dit aanpakken?

Markx: “Ik ontmoet in mijn praktijk veel mensen die met dit probleem worstelen. Eigenlijk is het beste als je een date hebt, tegenwoordig gebeurt dat via datingapps Grindr, Tinder of Happn, en ik raad altijd iedereen aan: zodra je eenmaal switcht naar Whatsapp, naar elkaars telefoonnummer, om dan zo snel mogelijk te communiceren dat je wel met elkaar op date wil maar niet met elkaar het bed induikt. Want dan weet je allebei waar je aan toe bent.”

“Er zitten een aantal voordelen aan duidelijk naar elkaar te zijn. Ten eerste: het haalt de angel eruit. Er hangt vaak een vrij grote spanning bij dates via Tinder en Grindr. Pre corona hing sex als een zwaard van Damocles boven de dates: zo van drie, vier wijntjes: hee gaan we met elkaar mee of niet? Nu is daten veranderd vanuit een one night stand app in meer diepgang. Je krijgt meer tijd via digitaal contact om meer diepgang te creëren, om de kaf van het koren te scheiden.”

Mirthe van der Drift: “Er komen dus veel mensen met vragen over de avondklok en hoe je daar om mee moet gaan?”

Wandelen met Glühwein

Markx: “Jazeker; het is een enorm hot topic op dit moment en iedereen vraagt nu: wat kan ik wel doen en hoe moet ik dat doen. Een tip over daten in quarantaine tijd: De opties zijn nu wat beperkt. Wandelen met glühwein is een klassieker. Hier in Amsterdam doet iedereen dat op de Noordermarkt, in de Jordaan, het Westerpark en in het Vondelpark.”

Virtuele museum tour

“Mijn favoriete tip is cultuur snuiven tijdens een virtuele museum tour. Op afstand, achter de computer. Dus dan ben je al een beetje aan het whatsappen met je nieuwe vlam en dan kun je dus samen naar een museum gaan en dan kom je erachter: hebben we dezelfde smaak, vinden we dezelfde dingen leuk? Dan zit je op Google Arts and Culture platform en dan kies je samen een museum uit. Misschien hou je van fotografie, misschien van klassieke kunst, meer modern; dat vind ik persoonlijk de leukste tip voor daten in quarantaine.”

Virtueel schuifelen tijdens huiskamerconcert

“Een andere tip is virtueel schuifelen tijdens een huiskamerconcert. Dat is een perfecte eerste date eigenlijk, als je samen allebei je eigen muziekstijl ontdekt en ook wel dat je aan het einde van je date virtueel aan het schuifelen bent. Als je samen wil dansen moet je naar houseparty app gaan, maar deze huiskamer date is toch meer schuifelen, ballads en dat soort dingen. Kijken of het klikt met elkaar op muzikaal gebied, samen kijken of je dezelfde smaak hebt.”

Romantiek in corona tijd

“Romantiek in corona tijd is mogelijk. Een vriend van mij heeft een man ontmoet ontmoet op Grindr. Normaal een dating app beetje voor gays, vaak voor one night stands, een sex app: maar deze twee mannen hebben dus eerst een wandeldate gehad met glühwein in het Vondelpark, de tweede date was in het Amsterdamse Bos. Ze hebben vier keer een date gehad op anderhalve afstand en nu, inmiddels een half jaar later, zijn ze tot over hun oren verliefd en hebben ze een relatie, ontstaan in de 2e Lockdown. Een mooi, positief verhaal over daten, dat is leuk te vertellen en om iedereen in deze gekke corona tijd te zeggen: het kan dus wel.”

Zelf op zoek naar een ervaren dating coach?

Voor mannen en vrouwen. Het is anno 2021 een spannende tijd voor dating. Er zijn heel veel mogelijkheden voor het vinden van een nieuwe partner. 

Markx Coaching staat je bij in het online daten. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.   

Neem nu contact op.

Bron: daten in quarantaine Fris! NPO1