Relatie coach

moeilijke momenten

Er zijn moeilijke momenten in relaties waar ieder koppel tegen aan loopt. Een relatie heeft onderhoud nodig om gelukkig te blijven met elkaar. Soms is er dan een relatiecoach nodig om bij de kern van de problemen te komen. Aan verwachtingen kunnen niet altijd voldaan worden, of beide partners dezelfde kant op willen gaan, hoe conflicten op te lossen. Denkt mijn partner hetzelfde over carrièreplanning, het wel of niet hebben van kinderen, hebben we dezelfde normen en waarden en ideeën over hoe de wereld eruit moet zien? Is er sprake van sleur of slechte communicatie? De kunst is om vaak niet te focussen op kleine irritaties maar naar het groter geheel te kijken.

Door coaching worden ogenschijnlijke lastige perikelen in een ander perspectief gebracht waarna vaak blijkt dat er ook andere zaken spelen. Als je lekker in je vel zit zijn kleine irritaties in een relatie veel beter te bespreken dan vanuit een afgunstig of jaloers uitgangspunt. Diepgewortelde onzekerheden komen vaak voort uit iemands verleden. Als iemand vertrouwen heeft in zichzelf is het immers niet nodig om externe validatie, confirmatie of bevestiging te zoeken. Het vergt moed en een positieve instelling om enerzijds patronen te veranderen en anderzijds dingen die je niet kan veranderen te accepteren.

Misschien is het belangrijkste voor beide partners wel om te erkennen dat de gevoelens en gedachten naar het leven en naar elkaar toe minder bij factoren buiten jezelf dan binnen jezelf gezocht moeten worden.