Single coaching in Amsterdam bij Simon Markx
Single coaching bij Markx Coaching helpt jou een fijne relatie te zoeken. Voel jij je soms eenzaam en wil je niet langer meer alleen zijn? Dan help ik jou graag om zelfverzekerder in je schoenen te staan en af te stappen op mensen.
Het vinden van een juiste partner kan echt heel lastig zijn, zeker als je op zoek bent. Ik kan je individueel helpen met behulp van single coaching.
Wat is single coaching?
Een single coach denkt aan alles wanneer het op daten en relaties aankomt. Veel mensen zijn in hun kern liefdesbang. Ze willen wel verbinden met een ander, maar door oude patronen vinden ze dat heel eng en ze zorgen er daardoor onbewust voor dat een diepe verbinding niet tot stand komt. Ze saboteren dus hun eigen liefdesgeluk.
Een single coach is er voor mensen die single zijn maar liever in een relatie zouden willen zitten.
Ook voor mensen die te maken hebben met verlatings- of bindingsangst. Deze personen worden bijvoorbeeld wel eens verliefd maar zij zijn het vaak na enkele weken weer zat.
Het kan ook zo zijn dat zij hun grenzen niet goed aanvoelen en aangeven. Ze geven veel te veel en krijgen weinig tot niks terug, waardoor deze personen uiteindelijk uitgeput raken in deze relatie.
Bij een single coaching traject gaan wij samen kijken waarom jij een bepaalde angst hebt in relaties of waarom je onzeker bent en niet met potentiële partners in gesprek durft te gaan.
Hoe vind je een nieuwe partner?
Op deze vraag kan ik helaas geen eenduidig antwoord geven. Er is geen formule voor en ook geen speciale truc.
Je kunt het zelf opzoeken door bijvoorbeeld actief te zijn op een datingapp maar het kan je ook plotseling overkomen. De liefde is en blijft onvoorspelbaar, maar vind jij het lastig om met onbekende mensen te praten of voel je je heel onzeker, dan kan een partner vinden wel wat lastiger verlopen.
Daarom zal ik jou in een aantal tips geven over hoe je een nieuwe liefde kunt vinden.
Single coaching bij bindingsangst
Wat is bindingsangst?
Als je last hebt van bindingsangst dan vind je het moeilijk om je aan iemand te hechten. Wanneer een contact emotioneel of fysiek gezien te intiem wordt neem je vrijwel direct afstand. Contacten blijven hierdoor vaak oppervlakkig. Je vindt het moeilijk om een commitment aan te gaan en krijgt binnen een relatie al snel een beklemmend gevoel.
Bindingsangst kan ingrijpend zijn, bijvoorbeeld als het problemen veroorzaakt in relaties of een relatie in de weg zit.
Je hebt moeite om binnen relaties de diepte in te gaan. Zodra iemand te dichtbij komt heb je het gevoel te willen vluchten. Je hebt door bindingsangst moeite om je aan iemand te hechten. Maar waar komt bindingsangst vandaan en misschien nog wel belangrijker, wat kun je eraan doen als je het bij jezelf of bij je partner herkent?
Bindingsangst kent verschillende oorzaken. De oorzaak van bindingsangst ligt meestal in je vroege jeugd. Maar ook een vervelende ervaring binnen een vorige relatie kan de oorzaak zijn.
De manier waarop jij als kind gehecht bent kan ook nu nog van invloed zijn op hoe jij (intieme) relaties aangaat.
- Was jouw ouder of verzorger bijvoorbeeld fysiek of emotioneel afwezig?
- Groeide je op in een onveilige omgeving?
- Of kreeg je weinig liefdevolle aandacht?
Deze redenen kunnen onder andere tot gevolg hebben dat je als volwassene je moeilijk hecht aan iemand, bang bent om verlaten te worden of mensen moeilijk vertrouwt. Onveilige hechting kan er zelfs voor zorgen dat je (liefdes)relaties vermijdt.
Bindingsangst ontstaat op een moment dat liefde onveilig is.
Dit kan dus in je jeugd zijn, maar het kan ook ontstaan als je volwassen bent. Bijvoorbeeld wanneer je je te lang bevond in een ongezonde relatie, je partner vreemdging, je geliefde plotseling overleed of bij een echtscheiding. Om jezelf te beschermen trek je onbewust een muur op.
Hoe herken je bindingsangst?
Het kan lastig zijn om bij jezelf of een ander bindingsangst te herkennen. Misschien besef je je niet dat bepaalde signalen duiden op bindingsangst:
- Je hebt nog nooit een relatie gehad of bent degene die vaak relaties verbreekt,
- Van een vaste/duurzame relatie krijg je een benauwd gevoel,
- Je vindt het moeilijk om een relatie officieel te maken,
- Je wilt wel een relatie, maar hebt altijd een excuus om geen relatie aan te gaan,
- In een nieuwe relatie ben je heel kritisch,
- Je twijfelt al snel binnen je relatie,
- Stabiele mannen of vrouwen vind je saai,
- Je voelt je aangetrokken tot onbereikbare mannen of vrouwen, zoals iemand die getrouwd is,
- De relaties die je had waren nooit lang,
- Je bent binnen een relatie bang om (weer) gekwetst te worden,
- Voor jou is het lastig om emoties te delen met je partner,
- Je hebt vaak ruzie met je partner.
Leren omgaan met bindingsangst
Bindingsangst betekent niet dat je geen behoefte hebt aan een vaste en liefdevolle relatie, maar je angst belemmert je om een liefdesrelatie aan te gaan.
Je hebt jezelf voor langere tijd beschermd door je niet te binden.
Dit heeft je in het verleden wellicht geholpen, maar het lost nu niks meer op. Laat je gevoelens toe in plaats van je er tegen te verzetten. Accepteer dat je er bang voor bent. Maar hoe kom je vervolgens van bindingsangst af?
Stap 1: Erkennen dat je een probleem hebt.
Daarna kun je op zoek naar de oorzaak.
Als dit niet alleen lukt kan ik jou hierbij helpen. Samen kunnen wij de oorzaak van jouw bindingsangst achterhalen. Wij ontdekken samen hoe bepaalde patronen jou belemmeren bij het aangaan van een relatie. Vervolgens kun jij stap voor stap werken aan het doorbreken van deze patronen.
Wat als je partner bindingsangst heeft?
Wat als niet jijzelf maar je partner last heeft van bindingsangst? Hij of zij moet leren om zich veilig te voelen binnen jullie relatie. Hier kan een langere tijd overheen gaan maar je kunt er zeker iets tegen doen.
Ga vooral met elkaar in gesprek. Communicatie is sowieso belangrijk binnen een relatie, maar als er iets speelt zoals bindingsangst al helemaal. Luister naar je partner maar spreek ook vooral jouw behoeften en verwachtingen uit.
Zorg voor vrijheid en stel vooral geen regels op.
Dit kan zorgen voor een beklemmend gevoel en uiteindelijk voor meer afstand. Wanneer je merkt dat jullie er samen niet uitkomen kan relatietherapie of andere coaching jullie wellicht verder helpen.
Samen met een relatietherapeut/coach kunnen jullie werken aan het verbeteren van jullie relatie.
Flirt coaching
Wat is flirten?
Flirten is een vorm van communicatie tussen mensen waarin met sensualiteit wordt gespeeld of seksuele interesse wordt getoond. Deze interactie kan in de vorm van een gesprek, oogcontact of aanraking zijn, maar ook via media verlopen zoals e-mail, chat, telefoon en sms.
Flirten is verbaal of non-verbaal, waarbij je interesse toont in een ander. In de volksmond heeft het dezelfde betekenis als sjansen of iemand het hof maken. Als je flirt dan doe je dat op een speelse manier, om zo de ander te laten weten dat hij of zij je aandacht heeft. Wanneer je als vrouw wilt flirten met een man is één van de beste manieren het maken van oogcontact.
Vind je het lastig om het gesprek te beginnen met iemand en vooral met mensen die je nog niet kent? Dan is de kans dat je flirten moeilijk vindt, ook vele malen groter. Wil je beter worden in flirten? Met een paar simpele tips kan ik je hierbij helpen!
Dus mocht je advies nodig hebben op het vlak van een nieuwe liefde vinden, je bindingsangst onder ogen komen of tips om meer in contact te komen met nieuwe mensen, dan help ik je hier heel graag bij. Ik heb veel ervaring op dit vlak en kan je met ieder probleem helpen.
Neem contact op voor single coaching
Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik jou een spiegel voor en ga ik met je aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook. Eerste gesprek kosteloos en vrijblijven.
Neem nu contact op.
+31 (0)6 244 47849
simon@markxcoaching.nl