Dating coach Simon Markx in De Telegraaf VROUW magazine

Dating coaching in Amsterdam bij Simon Markx

Coach Simon Markx aan het woord in glossy VROUW van Telegraaf om te praten over daten.

De Amsterdams Life coach Simon Markx (40) focust zich op dating in Vrouwen vertelt hij over daten.

Simon Markx: “Nadat ik communicatie had gestudeerd belandde ik via een omweg op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Daarnaast bleef de wens om iets voor mezelf te starten. Overal een praatje maken en mensen helpen waar mogelijk, zit van nature in mij.”

“Ik volgde een opleiding tot life coach en besloot me te richten op millennials. Toen ik daar eenmaal mee bezig was, kwam ik erachter dat daten daar een enorm groot onderdeel van is en besloot ik dat aan mijn portfolio toe te voegen. Nu werk ik dus de helft van de tijd in het ziekenhuis en fungeer ik de overige tijd (onder andere) als een soort cupido. Heerlijk toch!”

Dating coaching: niemand is perfect

“De datingwereld is behoorlijk veranderd door de jaren heen. Ik wil niet zeggen dat vroeger alles beter was, maar minder gecompliceerd was het zeker. Onze ouders hadden één baan en één partner. Tegenwoordig is het veel makkelijker om de handdoek in de ring te gooien omdat je binnen de kortste keren een vervanger hebt gevonden.” 

“De kleinste minpuntjes zijn reden om iemand aan de kant te schuiven en in ons hoofd kan het altijd beter. Waar we vaak naar vergeten te kijken als we iemand anders afschrijven, zijn onze eigen minpunten. Perfectie eisen als je zelf niet perfect bent, is niet eerlijk. En perfect is niemand.”

Dating coach in Amsterdam

“De meeste mannen die bij mij komen, benaderen niets of niemand. Vaak maken ze ook geen gebruik van datingsites of -apps. Tja, dan wordt het lastig. Je droomvrouw komt niet uit de lucht vallen. Maar de meeste mannen vinden het doodeng om op een vrouw af te stappen.” 

“Sinds corona is dat nog lastiger geworden. Daarom zijn veel mensen overgestapt naar online daten. Als je het lastig vindt om keuzes te maken, is dat helemaal niet zo’n positieve ontwikkeling, maar voor degenen die op iemand afstappen enorm spannend vonden, is het juist fijn om op een laagdrempelige manier contact te leggen. 

Daten Do’s en don’ts

“Als je eenmaal een date hebt geregeld, zijn er een aantal do’s en dont’s: 

  • Zo zou ik je niet aanraden om tijdens een eerste date over exen te praten. Daar zit niemand op te wachten. 
  • Het is sowieso verstandig om niet direct al je kaarten op tafel te gooien. 
  • Heel cliché, maar hard to get spelen – tot op zekere hoogte – werkt wel degelijk. Mannen willen het idee hebben dat ze je veroveren. Geef ze die kans.

Zelf op zoek naar een ervaren dating coach?

dating coaching in AmsterdamVoor mannen en vrouwen. Het is anno 2021 een spannende tijd voor dating. Er zijn heel veel mogelijkheden voor het vinden van een nieuwe partner.

Markx Coaching staat je bij in het online dating coaching. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.   

Neem nu contact op.

+31 (0)6 244 47849

simon@markxcoaching.nl

 

Meer lezen over dating coaching: