Sport en voeding coach

Sporten en voeding zijn cruciaal

Sporten en voeding zijn cruciaal op het gebied van een gezond lichaam en een gezonde mentale gesteldheid. Goed eten en drinken bevordert je prestatievermogen en je fitheid. Vandaar dat de coaching zowel voeding als sport omvat. Velen willen bewuster eten en meer bewegen en toch komt het er niet van. Of het wordt korte tijd geprobeerd waarna oude leefpatronen snel weer worden opgepakt. Tegenwoordig doet men van alles om zich goed en gelukkig te voelen, maar genoeg beweging en ongezonde voeding worden daarbij vaak verwaarloosd. Hoe het precies anders moet lijkt ingewikkeld en, hoewel je goede voornemens hebt, komt het er maar niet van. Gedragsveranderingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan.

Een sport- en voedingscoach die je persoonlijk begeleidt en motiveert is daarbij altijd nuttig en soms ook noodzakelijk. Gelukkig is het anno 2020 niet moeilijk om een gezonde levensstijl te hebben. Met wandelen en fietsen is al heel veel te bereiken. En op gebied van voeding zijn er veel misverstanden die ik graag toelicht en waar ik mijn cliënten bij kan helpen.

Als Mental Coach en Sportbegeleider bij PR Sportmanagement heb ik geleerd hoe belangrijk het is om een doel te hebben en daar samen naar toe te werken. Je kan eenvoudige fitness schema’s maken, diverse apps installeren over bijvoorbeeld bewegen, voeding of slaappatronen en dit alles samen monitoren. Zelf doe ik aan fitness, ben een voetbal enthousiast en ben me zeer bewust van wat ik eet en drink. Het certificaat ‘Sportleraar en Personal Trainer’ heb ik gehaald bij Arkin.

In de 5 jaar dat ik bij PR Sportmanagement heb gewerkt, heb ik met veel plezier jonge sporters mentaal bijgestaan.