Studiekeuze Coach

je toekomstige werkzame leven

Als ik met studenten spreek, hoor ik vaak dat er zoveel mogelijkheden zijn tot een keuze van een studie dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Niet verwonderlijk door het grote aanbod van verschillende opleidingen. Dit levert ‘keuzestress’ op en soms ook spijt achteraf. Een studiekeuze bepaalt immers in hoge mate je toekomstige werkzame leven. Een studiekeuze begint met zelfkennis: wat kan ik, waar word ik blij van, wat motiveert me. Kortom: wat past het beste bij mij en wat zijn daarbij de verschillende opties, welke opleidingsniveaus zijn er en wat zijn de toekomstige kansen op de – steeds veranderende en globaliserende – arbeidsmarkt.

Samen met een ervaren collega, Annelies Knuttel, kunnen persoonlijkheidstesten worden uitgevoerd waaruit naar voren komt waar je interesses, kwaliteiten en groeimogelijkheden liggen. Daardoor krijg je meer inzicht in je sterke, maar ook in je zwakkere kanten. 

Het vinden van de juiste stageplek, waar de scriptie van bachelor of master thesis over te schrijven, wil ik deze master wel doen, wil ik doorstomen van MBO naar HBO, hoe ziet de arbeidsmarkt eruit in deze branche et cetera. Dit zijn vragen waar ik met studenten en starters op de arbeidsmarkt samen mee aan de slag ga, oplossingsgericht, met als uiteindelijk doel dat je zelf met vertrouwen tot een bewuste keuze komt en gemotiveerd aan de volgende uitdaging in deze fase van je leven kan beginnen.