Coach voor je toekomstige werkzame leven, ‘keuze coach’

coach studenten Markx Coaching

Als ik met studenten spreek, dan hoor ik vaak dat er zoveel mogelijkheden zijn om tot een studiekeuze te komen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. 

Ze vinden meerdere studies interessant of juist geen enkele. Het aanbod is enorm groot, maar dit wil niet zeggen dat er altijd iets voor jou tussen zit. Vaak is de keuze juist te groot, wat niet verwonderlijk is door het grote aanbod van opleidingen. Dit levert ‘keuzestress’ op en soms ook spijt achteraf.  

Waarom vinden jongeren het zo moeilijk om een studiekeuze te maken? Dit is vooral omdat een studiekeuze in hoge mate je toekomstige werkzame leven bepaalt. Je kunt natuurlijk altijd een andere weg inslaan maar het liefste ga je werken in de branche waarvoor je gestudeerd hebt. 

Markx Coaching | coach studenten

Hoe maak je dan wél de juiste studiekeuze? 

  • Een studiekeuze begint met zelfkennis: wat kan ik, waar word ik blij van en wat motiveert me. Schrijf dit voor jezelf op om erachter te komen waar jouw passie ligt. Kortom: wat past het beste bij mij en wat zijn daarbij de verschillende opties, welke opleidingsniveaus zijn er en wat zijn de toekomstige kansen op de – steeds veranderende en globaliserende – arbeidsmarkt. 
  • Focus je niet op één studie maar kijk breder.  
  • Een dagje meelopen kan helaas in deze Corona tijd niet maar volg de online open dagen, stuur een berichtje naar oud leerlingen of ga met ze bellen om een gesprek aan te gaan.  
  • Schakel een extern iemand in om samen met jou te kijken wat voor jou de beste richting is.  

Wil je dat ik je help? Neem dan contact met mij op! 

Markx Coaching. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.   

Neem nu contact op.