Hulp bij coronastress 

coronastress Markx coaching

Coronastress is (helaas) een begrip geworden in deze pandemie. Maar wat wordt er nou precies bedoelt met de term ‘coronastress’ (Corona stress syndrome)?

Ben je bang om corona te krijgen of heeft het te maken met allerlei andere zaken zoals thuiswerken of de kinderen die meer thuis zijn?  

Eigenlijk kunnen alle elementen waar je stress door krijgt in verband met corona vallen onder de term ‘coronastress’. Alle ingrijpende veranderingen die hierbij komen kijken kunnen angst, stress en somberheid veroorzaken. Want door deze crisis zijn wij al sinds maart genoodzaakt om ons leven aan te passen. We raken geïrriteerd, gestresst en in sommige gevallen zelfs depressief. Maar je kunt hier gelukkig  iets aan doen. 

Hier komen een aantal tips om om te gaan met coronastress.  

1. Beweeg en leef gezond

Dit klinkt misschien wat standaard, maar doordat we met z’n allen zoveel thuis zitten is dit cruciaal om lekker in je vel te zitten.  

2. Zorg voor structuur in je dag

Omdat je thuis school hebt of thuis werkt kan het lastig zijn om een bepaalde structuur aan te houden. De ene dag kom je half 8 je bed uit en de volgende dag pas om 11 uur. Ook al heb je pas les om 12 uur ’s middags, creëer structuur in je dag en sta iedere dag op tijd op.  

3. Beperk jezelf met het zoeken naar informatie op internet

Dodenaantallen die omhoog gaan, besmettingscijfers die omhoog gaan, het is de harde realiteit maar je wordt er niet positiever van. Laat je niet gek maken en beperk jezelf met het googlen naar informatie.  

4. Zoek steun en praat over je situatie en gevoelens

Lukt het je niet om zelfstandig minder stress te ervaren? Zoek dan hulp en kijk wat dit voor je kan betekenen. Deze hulp kun je zoeken bij vrienden en familie maar je kunt ook professionele hulp zoeken. Bijvoorbeeld bij Markx Coaching. Dit kan een lastige stap zijn maar bij Markx Coaching is het eerste consult kosteloos en vrijblijvend waardoor wij deze stap minder groot willen maken.  

Markx Coaching. Eerste consult kosteloos en vrijblijvend 

Door middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik mijn cliënten een spiegel voor en ga ik met ze aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.   

Neem nu contact op.