Expat coach Simon Markx helpt bij aanpassen in Amsterdam

expat coaching Amsterdam bij Simon Markx

Expat coach Simon Markx helpt bij aanpassen in Amsterdam.

Al meer dan een decennium help ik expats als coach. Mijn broer is geëmigreerd naar New York en zijn vrienden komen van over de hele wereld. Zo heb ik van dichtbij het leven in een expat community in binnen- en buitenland van dichtbij meegemaakt, over de hele wereld eigenlijk. 

Ik heb inmiddels al vele expats geholpen te integreren in Amsterdam. Vaak zijn het mensen in hoge functies die een druk leven hebben. Als je emigreert, heb je veel hulp en ondersteuning nodig om je leven op orde te krijgen.  

Ik sta ze bij op alle vlakken: er moeten de juiste scholen geregeld worden voor hun kinderen, huizen, sportverenigingen, banen voor partners, een goede pianoleraar, etc, etc.  

Expat coaching en Conciërge service

In Hong Kong noemen ze dit Conciërge service. Bij een immigratie komen zoveel factoren om de hoek kijken die expats vaak onderschatten.  

De expats die ik hielp, waren blij met mijn netwerk als ras Amsterdammer, want omdat ik hier geboren en getogen ben, heb ik echt een groot netwerk.

Hetzelfde doe ik voor jonge Nederlanders die van buiten Amsterdam hierheen komen en de stap te maken naar het leven in de grote stad. Voor hen ben ik de Nieuw in Amsterdam coach.

Aanpassen aan Amsterdam met expat coaching

Het aantal expats dat zich vestigt in Nederland, en met name in Amsterdam, is enorm. Ook zijn er veel Nederlandse mensen die de grote stad Amsterdam opzoeken na het afronden van hun studie. Of ze gaan studeren in Amsterdam. Daarnaast kan je door een nieuwe baan, een scheiding of anderszins in Amsterdam of in de buurt van Amsterdam terecht komen.  

Hoe dan ook, verhuizen betekent het aanpassen aan een nieuwe manier van leven. Dat komt met de nodige uitdagingen. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat verhuizen, al of niet als expat, een van de grootste stressfactoren in het leven is. Ik begeleid al ruim 10 jaar mensen die de overgang maken naar de stad Amsterdam. 

Ik ben zelf geboren en getogen in Amsterdam, ken de stad door en door, ben op de hoogte van het culturele aanbod en van de mogelijkheden in het uitgaansleven.  

Ik ken het aanbod aan festivals, de musea en bezienswaardigheden en de woningmarkt. Ik weet wat ‘done’ is in Amsterdam en wat ‘not-done’ is. Erg belangrijk is ook dat ik een groot netwerk bezit op vele gebieden.

Wonen, arbeidsmarkt, sporten en vrienden

Het zoeken van de juiste woonplek, het onderzoeken van de arbeidsmarkt, nieuwe sportverenigingen en vriendenclubs maken is onderdeel van het verhuizen naar de grote stad. 

Ook het in stand houden van oude vriendschappen en familiebanden is hier onderdeel van. Tijdens deze transitie periode komt er gewoon veel op je af. 

Markx Coaching

Ik ben er voor je om deze stap in goede banen te leiden, makkelijker te maken en voor een nieuw leven te zorgen dat het beste bij je past.

Eerste consult kosteloos en vrijblijvend. Neem nu contact op