Millennial Coaching

Millennial Coaching bij Simon Markx

Welke problemen ervaart de millennial? Millennial Coach Simon Markx biedt uitkomst.  

De Nederlandse schrijver en psycholoog Thijs Launspach schreef het boek Werken met millennials. Onder andere door zijn lezingen en literatuur ben ik erachter gekomen dat millennials worstelen met een hoge frequentie van burn out.  

Millennials denken dat ze alles kunnen en dat alles maakbaar is. De mogelijkheden om te gaan studeren , backpacken en uiteraard gelikete foto’s op Instagram: Het idee dat geluk maakbaar is, is onder millennials heel groot.  

De realiteit is dat millennials het minder goed zullen hebben dan hun ouders, de babyboomers. Door extreem hoge verwachtingen die ze hebben, komen ze bedrogen uit als zij zich begeven op de banenmarkt. 

En daarbij komt ook nog eens dat alles fantastisch moet zijn, waardoor er een irreële werkelijkheid wordt gecreëerd. En werk, én sport, én relatie, én sociaal leven én kinderen: alles moet perfect, gelukkig en happy. Ze kunnen er niet aan voldoen. Dat hoeft ook niet. 

Hoe zet Simon Markx Millennial Coaching in?

Door hen terug in hun kracht te zetten, in het hier en nu en door ze zelfvertrouwen te geven. Door middel van het GROW model van John Whitmore zet ik millennials in hun kracht en kijk ik naar hun mogelijkheden om het meeste te bereiken zonder daarbij irreële verwachtingen te scheppen. 

Ze komen hier, dan ga ik met ze in gesprek. Wat is het probleem? Ik ga vooral goed luisteren, samenvatten en doorgraven en hen een spiegel voorhouden om door te dringen tot de kern van het probleem.  

Het mooiste wat in mijn praktijk gebeurt, is dat millennials zelf tot inzichten komen zodat ze uiteindelijk van blijdschap op de bank staan te springen als een Tom Cruise bij Oprah Winfrey. Vaak weet ik al wat de oplossing is, alleen ga ik ze dat nooit adviseren of zeggen.  

Door mijn vraagstelling moet ik soms zelfs een paar sessies wachten tot zij zelf bij dat inzicht komen. Want als ik het ze zou zeggen, verliest het kracht. En wanneer ze dan zelf bij hun antwoorden uitkomen dan geeft dit ze zo’n boost. Ze denken zo ongeveer dat ze nirvana bereikt hebben. Prachtig om te zien. 

Succesvolle millennial coaching

Er was een dame van midden twintig bij me die enorm worstelde de met allerlei irreële angsten, met name over sollicitaties en het krijgen van het antwoord: nee. Na drie sessies liep ze de deur uit, zo enthousiast en met zo’n glow, en riep: ‘Ik heb nu zo een behoefte om afwijzingen te krijgen op arbeidsmarkt! Kom maar op!’ Want ze begreep nu dat het niet gaat om persoonlijke afwijzing.  

Ze durft nu voor haar droombaan te gaan en heeft volledig persoonlijk leiderschap over eigen leven en laat zich niet meer beangstigen of limiteren door angstige gedachten. Zij bedankte mij, zei: ‘De wereld ligt aan mijn voeten ik ga mijn passie en dromen vervullen.’ Ik ben zo dankbaar dat ik dat als coach mocht horen.

Millenial coaching

De millennial coaching opleiding bij de Nederlandse Academie van Psychotherapie heb ik met veel plezier afgerond. Iedere nieuwe generatie die de arbeidsmarkt betreedt staat voor eigen en specifieke uitdagingen. De Millennial generatie (geboren van 1980 tot 2000) heeft hoge verwachtingen en talloze mogelijkheden en kansen.  

Verwachtingen omdat er, door druk van de prestatiemaatschappij, een toenemend besef heerst dat het leven tot op zekere hoogte maakbaar is en dat jij daar verantwoordelijk voor bent. Het streven naar geluk en zingeving staat voorop.

Mogelijkheden en kansen zijn er volop door de razendsnelle veranderingen op de arbeidsmarkt, de flexibiliteit die van je gevraagd wordt en de grote aantallen studies en cursussen die worden aangeboden. Daarnaast is er een toenemend bewustzijn dat we verantwoordelijk zijn voor onze planeet, voor het milieu en de natuur. 

Pijnpunten voor de Millennial

Hier liggen dan ook meteen de pijnpunten. Welke perfecte studie te kiezen? Hierna de perfecte baan en de perfecte partner. Hoe perfect te leven? Fear of Missing out (FOMO) en keuzestress.  

Quarter Life crisis, Dertigers Dilemma, Yoga tijdens een Zoom sessie, Whatsapp Groepen en sociale media, die een flink stuk van het dagelijks leven bepalen. Er komt in deze tijd veel op de schouders van de Millennials.  

Bij de een leidt dat tot een overdaad aan werken en studeren. Of tot de vraag of het wel goed genoeg is, of dat dit alles is? Anderen vluchten in een vorm van verdoving. Dit kan alcohol of een andere middel zijn, cannabis of coke, maar ook excessief shoppen, eten of juist niet eten, of porno/seks verslaving.

Het gevolg is maar al te vaak een opeenstapeling van stressmomenten, uitmondend in een heuse burn-out. Dat jonge mensen in hun 20ste en 30ste levensjaren al lijden aan een burn-out is geen zeldzaamheid. 

Kortdurende interventies door een coach kunnen noodzakelijk zijn om de stressmomenten te benoemen, te identificeren en te corrigeren waardoor de balans in het leven hersteld kan worden.

Markx Coaching boeken

Eerste consult kosteloos en vrijblijvend. Neem nu contact op