Senioren dating op maat met Markx Coaching

Senioren dating op maat met Markx Coaching

Markx Coaching geeft handige tips voor senioren dating.

Daten is iets wat vaak als heel spannend wordt gezien en wanneer je 50 jaar of ouder bent kan het best lastig zijn. Je weet waarschijnlijk beter wat je wilt, maar hier voldoet iemand niet zo snel aan. Om die reden denk je misschien: laat maar zitten dat daten. Zonde, want waarschijnlijk is de wens om samen met iemand te eindigen wel groot.

Markx Coaching: senioren dating op maat

Markx Coaching begeleidt je met senioren dating op maat: neem contact op.

Tips dating voor senioren en 50 plussers

Ook in deze leeftijdscategorie kan je jouw nieuwe levenspartner prima vinden via een datingsite of datingapp. Het kan echter best wennen zijn om ineens online te gaan daten als je daar nog geen ervaring mee hebt. Daarom geef ik in dit artikel een aantal tips om als 50-plusser beter te worden in het online daten.

Tip 1. Kies de juiste datingsite

Er zijn weinig datingsites die zich specifiek richten op 65-plussers. De datingsites die zijn bedoeld voor singles van boven de 50 komen daar het dichtst bij in de buurt. Op de meeste van die datingsites zijn vrijgezellen van 65 jaar en ouder daarom ook van harte welkom. Wij raden dan ook aan om op die sites als eerste een poging te wagen en te ontdekken welke leuke man of vrouw je daar aan de haak weet te slaan.

Op dit moment zijn er wat ons betreft vier datingsites voor 50-plussers die ook uitermate geschikt zijn voor senioren van 65 jaar en ouder: OurTime, VijftigPlusDating, 50liefde en SeniorenGeluk. Uiteraard kan je ook een andere site, zoals Tinder of een van de vele apps downloaden om te kijken of daar iemand tussen zit waar jij mee zou willen daten.

Tip 2: Zoek iemand in dezelfde levensfase

Wanneer je zelf ouder bent dan 65 jaar is de kans groot dat je inmiddels met pensioen bent of dat binnenkort gaat. Het kan dan een goed idee zijn om te proberen in contact te komen met een man of vrouw die in deze zelfde levensfase zit. Er is namelijk een groot verschil tussen nog jarenlang werkzaam zijn of reeds met pensioen, zowel op mentaal vlak als op het gebied van je dagelijkse tijdsbesteding. Het is geen absolute must natuurlijk, maar het kan helpen om iemand te vinden waarmee je makkelijker een fijne relatie mee opbouwt.

Tip 3: Wees eerlijk over je leeftijd

Veel 65-plussers zijn een beetje bang dat ze op internet niet zo interessant meer zijn voor andere vrijgezellen op leeftijd. Maar er is echt geen enkele reden waarom je tegenwoordig niet een leuke date zou kunnen vinden wanneer je 65 jaar of ouder bent. Steeds meer ouderen zoeken namelijk via internet naar vriendschappen of een nieuwe relatie. Daar pas je dus prima tussen. Het werkt alleen maar averechts om op je profiel een andere leeftijd in te vullen. Dat komt namelijk altijd uit wanneer je elkaar eenmaal in het echt ontmoet.

Tip 4: Wacht niet te lang met echt afspreken

Wanneer het online heel gezellig is kan het verleidelijk zijn om het contact te lang alleen bij chatten of mailen te houden. Maar uiteindelijk weet je alleen wanneer je elkaar in het echt ontmoet of je een leuke klik met elkaar hebt. Wacht dus niet te lang met een echte date in te plannen. Er is natuurlijk altijd een risico dat het dan niet gezellig is, maar dan weet je tenminste relatief vlot dat er geen relatie voor jullie in zit en kun je verder gaan met andere singles te leren kennen.

Neem contact op met Markx coaching voor dating senioren en 50 plussers

senioren dating op maat bij Markx CoachingDoor middel van de GROW methode en vraagstelling houd ik jou een spiegel voor en ga ik met je aan de slag. Waar je ook mee worstelt in je leven. Op welk gebied dan ook.  Eerste gesprek kosteloos en vrijblijvend.

Neem nu contact op.

+31 (0)6 244 47849

simon@markxcoaching.nl

Ook interessant om te lezen

Emotionele eenzaamheid oplossen

Tips voor daten in quarantaine

Simon Markx datingcoach